Longboarden? Waar moet je op letten als beginner!


Longboarden? Waar moet je op letten als beginner!

Beginnende longboarders hebben vaak geen idee als het gaat om het kiezen van een eerste longboard. Er zijn zoveel merken en modellen, en er zijn zoveel factoren waarmee u rekening moet houden. Het kiezen van je eerste bord is echt een hele klus. Hieronder wat verschillende modellen uit onze collectie.

Beste allround rij- en cruising-longboard voor beginners         

Het concept van een "all-round" longboard is een beetje wazig, aangezien elke functie van een longboard een specifiek doel dient, dus echt "doe-het-allemaal" longboards bestaan ​​niet echt. Onze focus op beginners beperkt de zaken echter een beetje.

Voor een beginner betekent "all-around" typisch cruisen en duwen, korte afstanden afleggen op trottoirs of fietspaden, en kleine hellingen afsnijden.

Loaded Vanguard Bamboo - Longboard Complete

De loaded vanguard is een van de beste carvingsdeckken op de markt van vandaag. Gebouwd van lichtgewicht bamboe en precies de juiste mix van glasvezel heeft dit deck een geweldige flex om je te helpen carven als geen ander. Als je je carve op wilt zetten, is dit het deck voor jou.

Deze complete met paris trucks en orangtang inheats is perfect voor volledige grip carves en woon-werkverkeer in de stad.

Complete met:
- paris v2 180 trucks (kleur kan afwijken van de foto)
- orangatang in warmtewielen
- loaded jehu-lagers

Deze boards zijn ontworpen voor een assertieve en dynamische rijstijl.

De pluspunten: een groot board met grote wielen voor comfortabel en stabiel cruisen, ook bij hogere snelheden. Geweldig om te duwen, fietspaden, kleine woon-werkverkeer, kleine heuvels. De flexy bamboe helpt je bij het verbeteren van je draai- en snijwerk.

De nadelen: een beetje omvangrijk om mee te nemen, een beetje groot om in krappe stadswijken te rijden. Drop-throughs zijn niet zo responsief en draaibaar als topmount boards (maar stabieler).

Beste longboard voor cruisen en woon-werkverkeer in de stad voor een beginner

Ben je als beginner op zoek naar een longboard dat voornamelijk bedoeld is om in de stad door de stad te rijden? En met 'stad' bedoel ik drukke straten, steegjes, trottoirs en zebrapaden, verkeer - ook al kun je ook rekenen op enkele fietspaden en stadsparken.

Cruisen in de stad en woon-werkverkeer stellen doorgaans andere eisen aan een longboard dan rondrijden in de buitenwijken of in een kleine stad. Je hebt een compacter, responsiever en sneller draaiend bord nodig.

Landyachtz Dinghy Blunt Meowijuana 29” - Complete

Hoewel minicruisers zoals de Landyachtz Dinghy een erg populaire optie zijn voor stadsritten, zijn veel van hen geschikt voor motorrijders met enige ervaring. Als beginner wil je toch iets stabiels en vooruitstrends genoeg.

De Loaded Omakase is een zeer goede keuze voor beginnende stadsritten. Met 33,5 ″ is het een compact en draagbaar longboard, maar de ongebruikelijke 10 ″ breedte (versus 8 of 9 ″ voor cruisers van vergelijkbare lengte) maakt het super stabiel en zeer veilig om te leren.

Loaded Omakase All-Around - Longboard Complete

Dit is een Loaded, dus de bouwkwaliteit en extreme duurzaamheid zijn een gegeven. Met ongeveer € 319,95 is het duurder dan de meeste reguliere beginnersborden, maar het brengt je ver voorbij de beginnersfase - het is ook een geweldig bord voor gevorderden.

De Omakase heeft een geavanceerde constructie van bamboe + glasvezel voor hoge sterkte en prestaties. Overkill voor een beginner? Niet noodzakelijk. Immers, wie meer dan een beginner heeft een sterk bord nodig? Bovendien is dit bord zo veelzijdig dat het je leerproces versnelt in plaats van het belemmert.

Een woord over de vorm: de Omakase heeft een geweldige rocker (kromming in de lengte) waardoor hij low-riding is voor een topmount. Het heeft ook een uitgesproken concave (kromming in de breedte) die zorgt voor een goede voetvergrendeling en een zeer veilig rijgevoel voor een beginner.

De grote wielverbreders voorkomen elke wheelbite ondanks de enorme, supercomfortabele 75 mm-wielen (met de Grip'n'Rip-opstelling). De vrachtwagens van Parijs zijn van de bovenste plank. Als je wilt investeren in een geweldig bord om in de stad te leren en verder te komen, dan is dit jouw man.

Beste longboard voor duwen en pendelen op afstand voor beginners

Als je aan de slag gaat met longboarden en je belangrijkste doel is om regelmatig over langere afstanden te pendelen (bijv. 5+ kilometer per enkele reis), dan heb je een drop-deck (of double-drop) nodig.

Bij een gevallen dek, ook wel een neergelaten platform of drop-down genoemd, is het voetplatform lager dan de bevestigingspunten van de truck (een val), waardoor uw voeten dichter bij de grond komen. Dit geeft je meer stabiliteit en gemakkelijker duwen.

Een drop-through deck dat ook drop-through is, wordt een double-drop genoemd, het laagste type longboard. Als zodanig is het geweldig voor beginners en voor lange-afstands pushers / pendelaars.

Landyachtz Switchblade 40 Chief Night 40” - CompleteLandyachtz Switchblade 40 Chief Night 40” - Complete

De Landyachtz Switch 40 is een zeer populair en veelzijdig longboard, zeer geschikt voor beginners. Met een gewicht van 40 bij 10 ″ en een lange wielbasis van 32 ″, heeft hij een ruim en comfortabel voetplatform met een aanzienlijke daling, en een truck die op de top kan worden gemonteerd.

De drop en constructie zorgen ervoor dat de Switch erg laag rijdt, ideaal voor pushen en voor lange woon-werkverkeer. Dit longboard heeft ook een steile concave waardoor je een goede voetplaatsing hebt en een veilig gevoel wanneer je sneller rijdt.

De zachte 70 mm Hawgs-wielen met Space Balls-lagers bieden snel en soepel rollend, goede demping voor ruw terrein en sterke grip voor bochten. De Grizzly RKP-trucks staan ​​bekend om hun reactievermogen.

Als je een beginner bent die op zoek is naar een comfortabel en snel longboard voor je dagelijkse woon-werkverkeer, dan is de Landyachtz kwaliteit en de low-ride vorm van de Switch een zeer goede optie.

Beste carving longboard voor beginners

Carven is het eerste dat je leert als longboard voor beginners als je de eerste stappen van het leren staan, duwen en aanzetten van je board hebt doorlopen.

Carven bestaat uit het maken van opeenvolgende bochten op je longboard, vergelijkbaar met snowboarden of surfen. Je kunt op vlak carven voor een goed gevoel, of je kunt bochten maken als je bergafwaarts rijdt om je snelheid te verminderen.

Een goede snijplank is zeer responsief en turny. Topmounts (trucks gemonteerd onder het dek) reageren het meest, maar minder stabiel dan drop-throughs. Er zijn echter goede snijplanken in beide stijlen.

Voor een beginner is een drop-through carving board een goede keuze vanwege de extra stabiliteit. Om een ​​drop-through goed geschikt te maken voor carven, moet deze echter een korter, ietwat flexibel deck en draaibare trucks hebben.

Beste freeride longboard voor een beginner

Als het je droom is om longboarden te leren voor freeriden en afdalen, dan heb je een board nodig dat stabiel genoeg is voor snelheid en dat je gemakkelijk in slides kunt duwen. Sliding is essentieel voor freeriden, omdat je zo je snelheid bepaalt.

Er zijn veel soorten longboards die geschikt zijn voor freeride, inclusief topmounts en drop-throughs. Drop-throughs zijn stabieler en gemakkelijker te besturen voor beginners, maar over het algemeen niet zo responsief. Gevorderde rijders houden van topmounts voor snellere en strakkere bochten.

Low-riding boards zoals drop-throughs en drop-downs zijn over het algemeen wat moeilijker om in slides te duwen omdat hun zwaartepunt lager is, maar gemakkelijker te controleren tijdens de slide.

Een vervolgkeuzelijst voelt het veiligst om te leren glijden, maar als je eenmaal vooruitgang hebt geboekt, wil je misschien snel iets dat beter reageert.

Omgekeerd kun je op een topmount de tractie meestal met minder inspanning breken, maar er zijn meer vaardigheden nodig om de glijbaan te besturen, in het begin kan het een beetje eng zijn. Een drop-through is een goed compromis tussen stabiliteit en "verschuifbaarheid" voor een beginner.

De Landyachyz Drop Cat 38 is een uitstekend drop-through longboard om te leren freeriden. Met zijn 38 ″ bij 9,9 ″ is hij lang en breed genoeg voor comfort en een veilig gevoel, maar toch kort genoeg om gemakkelijk in glijbanen te duwen en te schakelen - de symmetrische vorm laat je in beide richtingen rijden.

De Drop Cat is ontworpen voor maximale stabiliteit op snelheid met een lange stabiele 29 ″ wielbasis en een sterke truck-to-truck rocker waardoor het board super laag rijdt.

In plaats van een val bij de vrachtwagens, stijgt het schommelende staande platform echter hoger dan de bevestigingspunten aan beide uiteinden, wat resulteert in een betere hefboomwerking op de vrachtwagens in vergelijking met een traditioneel verlaagd dek.

Dit maakt het inbreken in glijbanen veel gemakkelijker, dichter bij het gevoel van topmontage - waarbij je voeten bijna op de trucks zitten.

Kortom, de Drop Cat geeft je het beste van twee werelden voor freeriden, een low-riding board dat stabiel is op snelheid, maar waarmee je gemakkelijk in slides kunt inbreken terwijl je het veilige gevoel en de controle krijgt die je als beginner nodig hebt.

Zoals alle Landyachtz decks heeft de Drop Cat een sterke en duurzame esdoorn constructie. De Bear Grizzly-trucks en grote Hawgs-wielen met 72 mm grip staan ​​bekend om hun kwaliteit.

Een zeer solide en innovatief product in het algemeen dat ik zeker aanraad voor een beginner.

Beste freestyle longboard voor beginners

Als je een beginnende longboarder bent die graag freestyle wil, wordt je geconfronteerd met een behoorlijk breed scala aan opties voor je eerste longboard.

Freestyle rijden omvat verschillende stijlen, zoals straatrijden, longboard-trucs en dansen.

Klassieke longboard freestyle met handleidingen, pivots, switch riding, flip tricks, enz. Kan worden uitgevoerd op vele soorten middelgrote of full-size longboards. Ze hebben over het algemeen een dubbele vorm met een ruim platform, grote wieluitsparingen en grote trappen.

Straatrijden daarentegen gaat over stadsverkeer: over stoepranden en obstakels rijden, trap- en springtrucs doen en het stadslandschap benutten. Park- en poolrijden maakt ook deel uit van deze rijstijl.

De nieuwe Loaded Coyote is een geweldige city-slasher voor beginnende longboarders. Met 30,75 ″ is hij zo compact als een straatdek. Het heeft een grote kicktail en een kleine neusschop voor sprongen en manuals. De dekconstructie is erg stijf voor tricks.

Naast zijn kleine en ollievriendelijke vorm, geeft de geweldige concave van de Coyote je echt een fijne voetvergrendeling wanneer je de straten doorsnijdt of een kom berijdt. De grote wielverbreders maken allerlei raddraaiende bewegingen mogelijk zonder enige wheelbite.

De Coyote is ook een geweldige cruiser die een verbazingwekkend soepele en comfortabele rit biedt, ook op trottoirs en ruw trottoir - veel meer dan de populaire Landyachtz Dinghy.

Loaded Coyote 30.75" Paris V3 RKP - Cruiser Skateboard CompleteLoaded Coyote 30.75" Paris V3 RKP - Cruiser Skateboard Complete

De 129 mm Paris-trucks zijn superresponsief en de grote (voor de dekmaat) 65 mm Orangatang-wielen zijn snel en comfortabel, zelfs op ruw terrein.

Ze zorgen voor een ongewoon soepele rijervaring voor beginners op zo'n compact board. Zodra je freestyle-vaardigheden echter verbeteren, kun je kiezen voor kleinere en hardere wielen voor meer technisch glijden.

Ik rijd al een tijdje op de Coyote, het is nu mijn beste stadsbestuur. Super draagbaar, ik kan het overal mee naartoe nemen en gemakkelijk meenemen. Het is geweldig voor ollies, trucs en bowl. Het is ook erg leuk voor cruises en stadsvervoer.

Voor mij heeft Loaded het deze keer echt goed gedaan met deze city slasher.

Beste dansende longboard voor beginners

Als je primaire doel om met longboarden te beginnen is om te leren dansen, moet je een board kiezen dat er speciaal voor is ontworpen. Dansende longboards zijn over het algemeen ook zeer geschikt voor het doen van freestyle-tricks - dansen wordt vaak gezien als een subset van longboard-freestyle.

Samenvattend zou een dansend longboard een groot voetplatform moeten hebben voor boardwalking en cross-stepping, een lange wielbasis voor stabiliteit tijdens het rijden, responsieve trucks en hefboomwerking voor gemakkelijk carven, en een functionele nose en tail kick voor tricks. Bekijk dit andere bericht voor meer informatie.

Loaded Bhangra V2 - Longboard Complete

De Loaded Bhangra is nog steeds de onbetwiste favoriet aller tijden in de dansende longboarding-community. Het is ook een geweldig beginnersbord, maar het prijskaartje van € 444,95 kan je afschrikken als je niet zeker weet of dansen iets voor jou is.

Beste pompende longboard voor een beginner

Ik heb veel vragen gehad van mensen die longboarden specifiek voor het pompen wilden bepalen - een rijstijl waarin je snelheid wint en vasthoudt door je gewicht van links naar rechts te verplaatsen zonder te duwen.

Pompen is een fascinerende stijl - mijn persoonlijke favoriet (zie dit bericht voor meer). Met de juiste techniek is het mogelijk om op vrijwel elk longboard te pompen. Als beginner kan kolven echter een uitdaging zijn, tenzij je de juiste setup hebt.

Een goed pompbaar deck moet over het algemeen middelgroot zijn met een korte wielbasis (bijv. Rond de 20 ″), en topmount trucks, een kleine hoeveelheid flex, een beetje concaaf om de voeten in te stoppen en een goede wielruimte voor harde carves.

Een goede pompopstelling voor beginners omvat meestal een losse, dunnere TKP-fronttruck met een hoge draaihoek en zachte bussen. De achterste truck is stabieler dan de voorkant, dus stijver met hardere bussen.

Een van de beste longboards die ik heb gebruikt om op te pompen, is de Loaded Omakase (die ik eerder noemde) uitgerust met Carver CX-trucks en 75 mm Orangatang In-Heat-wielen (80A durometer).

Loaded Omakase Grip N Rip - Longboard Complete

De reden waarom de Omakase zo goed werkt voor beginnende (en gevorderde) longboard-pompen is de grote breedte en korte lengte (33,5 ″ x 10 ″), gemiddelde wielbasis (20-22 ″ instelbaar), grote wielverbreders voor speling.

Het heeft ook de juiste hoeveelheid concaaf met verhoogde rails voor het gebruik van carving. Ondertussen biedt de bamboe + glasvezel constructie optimale flex voor energieke pompen.

De Carver CX-trucks zijn vrij prijzig (ongeveer € 80,00 voor de set), maar ze zijn gewoon geweldig om te leren pompen, vooral wanneer ze zijn opgesteld met zachte bussen met hoge rebound aan de voorkant (bijvoorbeeld zachte Orangatang Knuckles).

Carver CX 6.5" Graphite Trucks

Voor wielen geven grote zachte wielen je de grip en rolsnelheid die je nodig hebt om te pompen. De 70 mm Stimulus, zoals vermeld, of de 75 mm Orangatang In Heats zijn beide goede opties voor een beginnende pompende longboard.

Om samen te vatten, de Omakase met CX-trucks is een geweldige setup voor nieuwe longboarders die willen gaan pompen.

Als je een zwaar persoon bent die op zoek is naar longboarden, kun je het beste kiezen voor een groter longboard met een solide constructie. Zo'n bord zal je helpen vertrouwen te krijgen, je balans en houding te vinden en een bekwame kick-pusher te worden.

De Landyachtz Switch die ik al eerder noemde, is een bijzonder sterk board, geschikt voor zwaardere beginners. Over het algemeen zijn drop-throughs zwakker dan topmounts bij de truck mount points, dus de topmount switch verdient punten als een zeer stevig board.

Het massieve (40 ″ x 10 ″), stabiele (32 ″ wielbasis), laag rijdende platform van de Switch, en het veilige gevoel dat wordt geboden door de concave, maken het veel gemakkelijker voor een zwaardere rijder om comfortabel te staan, te duwen en korte of langere afstanden rijden.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • President Kennedylaan 160
  • 4707 BG, Roosendaal
  • info@hellemonsfietsen.nl
  • (0165) 54 06 00
  • KvK: 65841492
  • BTW: NL001808974B78
  • IBAN: NL78RABO0309280338

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9.00 - 18.00 uur
Woensdag:  9.00 - 18.00 uur
Donderdag:  9.00 - 18.00 uur
Vrijdag:  9.00 - 18.00 uur
Zaterdag:  9.00 - 17.00 uur
Zondag:  Gesloten


Facebook


Onze merken

Juncker
Multicycle
Popal
Sunday
Trenergy
Volare